Copy

Mindenki azt szeretné, ha tökéletes alakja lenne, de mint tudjuk ezért sokunknak tenni is kell! Ma szeretnénk bemutatni nektek egy olyan gyakorlatot, amelynek segítségével a combjainkat csinosíthatjuk.

A most következő tornagyakorlatok nagyon hatásosak,

egy neves edző fejlesztett ki, Tracy Anderson. Ezeket a gyakorlatokat könnyen elvégezhetjük elalvás előtt akár az ágyban is, akkor érünk el sikereket, ha rendszeresen végezzük őket.

Volt már rá példa, hogy olyan személyek is végezték ezeket a gyakorlatokat, akiknek ideális volt a testsúlya, de szerették volna, hogy a combjuk és a lábuk csinosabb legyen. Három hét elteltével az izmaik megerősödtek és a lábaik is szebb formát kaptak. Ezek az egyszerű 5 perces gyakorlatok megdolgoztatják a combok teljes izomzatát.

Most pedig lássuk a tornagyakorlatokat, amelyeket egy lapos felületű helyen végzünk (akár az ágyban is). Tegyétek szokásotokká és az eredmény nem marad el.

1. Kiindulási helyzet: feküdjünk a hátunkra a kezeinket helyezzük a testünk mellé, emeljük fel kinyújtva mindkét lábunkat. Hajlítsuk be a térdünket, majd térjünk vissza az eredeti pozícióba. Próbáljunk meg nyomást teremteni a combokban, ha nehéz valaki számára ez a gyakorlat, akkor megtarthatja a testét a kezeivel mint amikor gyertyát csinál. Ismételjük meg ezt a gyakorlatot 10-szer. Ha helyesen végezzük a gyakorlatot, akkor meleget és bizsergést fogunk érezni a lábainkban.

2. Pihenjünk 20 másodpercet, majd kezdjük el a második gyakorlatot. A kiindulási helyzet ugyanaz mint az előző gyakorlatnál, de most a lábainkat felváltva hajlítsuk be és próbáljuk meg megérinteni a sarkunkkal a fenekünket. Ismételjük meg tízszer ezt a gyakorlatot is.

3. Ne felejtsünk el pihenni minden gyakorlat elvégzése után! Ahhoz, hogy a combok és a hasizmok egyszerre dolgozzanak a következőt kell tennünk: feküdjünk a hátunkra, majd emeljük fel a lábainkat, mozgassuk őket előre — hátra, emeljük fel a fenekünket és a lábainkat nyújtsuk a hasunk felé. Ez a gyakorlat egy kicsit nehezebb, ismételjük meg 10-szer, majd lassanként érjük el a 20-szori ismétlést.

4. Feküdjünk a hátunkra, emeljük fel kinyújtva a lábainkat, majd tegyük keresztbe őket, így nyomást gyakorolunk a lábainkra. Ismét egyenesítsük ki a lábainkat és vegyük fel az eredeti pozíciót. Ismételjük meg 10-szer ezt a gyakorlatot úgy, hogy hol a jobb lábunk legyen felül amikor keresztbe tesszük, hol pedig a bal.

Az egészséges életmód nagyon fontos mindenki számára, de nem mindenki teheti meg, hogy edzőterembe járjon ezért próbáljunk meg otthon edzeni a testünket és a lábainkat. Az a fontos, hogy ha elkezdjük a tornát, akkor végezzük rendszeresen, mert csak akkor lesz eredménye.